Cotton Child leverer tøy av økologisk bomull

Cotton Child leverer klær og tekstiler av myk, sunn og miljøvennlig bomull for baby, barn og voksne. Vareutvalget består av alt fra sokker, strømpebukser og undertøy til ytterplagg, solhatter, håndklær og sengetøy. Typiske målgrupper er:

  • alle som foretrekker myke, helsevennlige og behagelige klær og tekstiler som er produsert under betryggende forhold
  • barn (og voksne) med eksem og ømfintlig hud
  • miljø og etisk bevisste kunder
  • organisasjoner og bedrifter med miljøprofil og etisk fokus

Plaggene fra oss skal være garantert fri for kjemikalier, tungmetall og giftstoff som irriterer eller skader sensitiv hud. I vår handelsvirksomhet legger vi i tillegg vekt på at arbeiderne i produksjonsland har gode, trygge arbeidsforhold og får rettferdig betalt samt at det ytre miljøet ikke ødelegges.

Den eneste muligheten til å oppfylle retningslinjene ovenfor i dagens marked er å benytte sertifisert økologisk dyrket bomull og å produsere ved "fair trade"-prosjekter.

Cotton Child tar imot bestillinger fra privatkunder i Norge via telefon, fax, post og web og sender varene med Posten. Selv om hovedfokus er netthandel til privatkunder, kan vi distribuere enkelte serier av baby- og barneklær til forretninger med faste utsalgssteder. Vi leverer også jevnlig t-skjorter og gensere med trykk og broderi for barn og voksne til skoler, organisasjoner og bedrifter.

Cotton Child er et norsk firma. Vi har produsert og forhandlet klær og tekstiler av økologisk bomull siden 1997. Daglig leder er Birger Baksaas. Firmaets administrasjon og lager er i Skien.


Bakgrunnen for fair trade øko-bomull


Noen tilbakemeldinger fra kunder

Vi bestilte litt til barnet vårt og oss selv og er svært fornøyd med hvor myke og gode plaggene deres er. Ingen av oss har eksem, men vi setter stor pris på at de er uten kjemikalier og gift.

Kvaliteten på bomullen er helt nydelig, og servicen er dessuten svært god.

Etter å i lengere tid ha slitt med kontakteksem på beina ser det ut for at jeg omsider har funnet en løsning som fungerer. Jeg har forsøkt alt fra kremer/salver til div. alternative sokker... men uten tilfredstillende resultat. Etter at jeg nå har brukt deres naturhvite bomullssokker i ca. 1 uke er utslettet redusert og kløen helt borte.

Jeg er storfornøyd med pyjamasene. De tåler godt tørketrommel, og beholder mykheten tross tøff behandling. Det er rene balsam for et mammahjerte å få tak i klær med ren kvalitet og gode sømmer til min lille prinsesse.

Disse strømpebuksene er supre - bl.a. eneste jeg har vært borti uten søm på tærne.

Bomullen fra Cotton Child er mye mykere enn annen bomull etter vask. Blir ikke så stiv, og det er veldig viktig for barn med eksem.

Takk for en fantastisk rask, oversiktlig og behagelig måte å handle på. Produktene er så bra, at vi knapt får kledd av den lille poden vår. For øyeblikket går han med strømpebukse og pysjtrøye hele dagen... Han har atopisk eksem, og som sagt det vi har kjøpt fra dere har tydeligvis virkelig falt i smak.

Jeg har en datter på et halvt år, som har hatt atopisk eksem over hele kroppen siden hun var 5 uker gammel. Det var i begynnelsen forferdelig å se hvor vondt hun hadde det, og vi visste ikke hva vi skulle gjøre for at hun skulle få det bedre. Jeg kom i tanke på om det kunne være klærne, og bestemte meg for å undersøke dette nærmere. Jeg gikk inn på nettet, og fant nettsiden til Cotton Child. Jeg kjøpte bodyer og strømpebukser for å prøve det ut. Og det ble reduserte plager!!! Når hun bruker klær fra de vanlige klesbutikkene, blir huden hennes som et skall, da må huden hennes desinfiseres i vann, og smøres med kortison gr.2.