Fargekoder

I menyene og under bestillingsknappen på produktsidene har vi merket plaggene med fargekode som oppsummerer egenskaper.

Plagg med grønn kode er i ubleket eller halvbleket økologisk bomull. Anbefalt vasketemperatur er opp til 60° dersom ikke annet er oppgitt på produktsiden (og vaskelappen). Varene kan tørkes i trommel og strykes.

Varene i grønn kategori passer for alle som ønsker klær med så liten belastning på helse og miljø som mulig. De er ikke laget spesielt med tanke på eksem og ømfintlig hud.

Plaggene i denne og den blå kategorien nedenfor kan også passe ved eksem og kløe, men kan ha egenskaper du da bør være oppmerksom på, for eksempel syntetiske tilsetninger eller detaljer som kan irritere sår hud. Detaljer er beskrevet på de aktuelle produktsidene.

Den økologiske bomullen i produkter med blå kode er bleket og farget. Tekstilkjemikaliene er trygge for barns hud og skånsomme mot miljøet. Ingen farger med klororganiske stoffer, formaldehyd eller tungmetall-forbindelser er brukt. Anbefalt vasketemperatur er 40° for fargete varer, 60° for hvitblekte. Varene kan tørkes i trommel og strykes dersom ikke noe annet er angitt på merkelappene og produktsidene.

Produkter i den gule gruppen er laget med tanke på eksem, sår hud og kløe. Stoff er helt glatt (interlock) eller har smale, fine ribber. Noen av plaggene har flate sømmer. Andre har vanlig overlock som kan vrenges ut. Sytråden er 100% bomull eller bomull spunnet rundt en polyester-kjerne. Fargene er naturlige eller kun litt bleket naturfarge. Innholdet er alltid 100% økologisk bomull. Kunststoff er aldri brukt for gul gruppe. Anbefalt vask er ved 60°, men tøyet tåler godt kokevask av og til. Kan tørkes i trommel og strykes.

Selv om varene med gul kode er laget med tanke på ømfintlig hud, er de myke og behagelige for alle brukergrupper.

Lilla er vår fargekode for naturlig, ubehandlet ull.

Andre produkter som ikke faller inn under gruppene ovenfor, har vi gitt hvit kode. Tekstilvarer med dette symbolet er av silke eller lin.

Les mer om fordelene med våre plagg

Cotton Child har i 20 år levert trygge, komfortable klær og hjemmetekstiler av sertifisert økologisk bomull ved hjelp av innovative metoder og informasjon for mennesker som legger vekt på helse-, miljø-, klimaspørsmål i det daglige livet og som vil unngå urettferdig handelspraksis i alle produksjonsledd. Se forsiden. Les mer om Cotton Child.