Strikkemåter

Cotton Child leverer tekstiler av strikket og vevd bomullsstoff. De strikkede tekstilene (trikotasje) kan deles inn i tre hovedtyper: stoff med jevn, glatt flate mot huden, varer med ribber og flosset tøy.

Interlock
Interlock-strikket stoff har fin, jevn og glatt flate på begge sider. Stoffene er smidige (litt tøyelige). De
beholder fasongen godt i vask selv uten kunstige tilsetninger. Elastisiteten i stoffene gjør dem egnet til plagg med kroppsnært snitt. Stoffvekt er som regel 180-200 gram/kvm, men tykkere interlock kan bli brukt i gensere og leggings/ bukser.
Se vareeksempel.

Jersey
Enkel jersey har også jevnt og glatt flate på begge sider, men framsiden (rette masker) er finere enn innsiden. Stoffene har liten elastisitet og er best egnet for ledige plagg, for eksempel T-skjorter. Stoffvekt fra 150 til 190 gram/kvm.
Se vareeksempel.

Finribbet
De finribbete stoffene passer godt for undertøy med kroppsnært snitt. Ribbemaskene gjør stoffene elastiske. Stoffene vi benytter har vekt 170-200 gram/kvm.

Konvensjonelle ribbestoff inneholder som regel syntetiske fibre. Inntil to prosent elastiske fibre kan blandes med bomull uten at det må oppgis til forbrukerne. Våre ribbestrikkete stoff kan vide seg noe ut fordi de ikke inneholder kunstfibre.
Se vareeksempel.

Brede ribber
Stoffer med brede ribber har god elastisitet Som nevnt ovenfor kan våre ribbestoffer utvide seg i vask fordi de ikke inneholder kunstfibre. Du kan motvirke dette ved å strekke plaggene før tørking. Stoffvekten er 170-180 gram/kvm.

FrottéProduktbilde
Frottéstoffene (terry) er strikket med løkker på utsiden mens de er jevne og glatte inn mot huden. Stoffene har lite elastisitet i tverretningen. De beholder fasongen godt i vask. Stoffvekt 220 gram/kvm.
Se vareeksempel.

Velur
Velur-stoffene (Nicki) er også strikket med trådløkker på utsiden, men disse er kuttet til en myk, fin overflate. Stoffene har jevn, glatt flate inn mot huden. De er ikke elastiske. Stoffvekt 240 - 270 gram/kvm.
Se vareeksempel.

Polar fleece og sweatshirts
Det er fullt mulig å lage fyldige, varmeisolerende stoffer av bomull. Det er de porøse luftlommene i stoffene som isolerer, ikke selve fibrene. (I ullplagg er det heller ikke selve ullfibrene som hovedsakelig isolerer, men den løse garnstrukturen).

Bomullsfleece-stoffene er strikket med fiberfloss på utsiden av stoffet. Stoffene er pelsaktig. Det store, porøse volumet danner varmeisolerende luftlommer. Stoffene har jevn, glatt overflate på baksiden. Stoffvekt 300 gram/kvm.
Se vareeksempel.

Sweatshirs er som regel litt tynnere enn fleece og den børstede siden vender inn.

Bomullsgarnet brukt i våre tekstiler er kjemmet. Stoffene får da finere, mer holdbare flater enn om garnet kun var kardet. I kardeprosessen blir fibrene ordnet og tvunnet sammen. Kjemmeprosessen kutter i tillegg fibre som stikker ut. Garn i veldig billige bomullsplagg er vanligvis kun kardet og kan være behandlet med kjemikalier (mercerisert) for å rette ut fibrene.

Les mer: Fordeler med klær fra Cotton Child