Klær som bidrar til sunnhet og velvære

Barns hud er tynn og sart. Den reagerer raskt på irriterende tekstilkjemikalier og syntetiske fibrer i stoff og sømmer. Hos Cotton Child får du hudvennlige plagg. Vi fokuserer på klær som barna har tett inntil huden.

Den økologiske bomullen fra Cotton Child er naturlig myk. Skadelige og betenkelige kjemikalier er ikke brukt, heller ikke kjemiske mykgjørere. I noen av plaggene er det ikke tilsatt eller brukt noen kunstige fargestoff eller kjemiske midler i det hele tatt. Disse plaggene har bomullens opprinnelige grønne, brune eller korngule farge.

Ingen av varene hos Cotton Child er behandlet med kjente skadelige stoffer som klor eller formaldehyd. Kunstige fibrer er ikke tilsatt uten at dette er klart oppgitt.

En av grunnleggerne av Cotton Child har opplevd at klærne er forebyggende. De to første barna, som ble født før Cotton Child ble startet, var plaget av mye eksem som små, og måtte behandles med kortison med de ulempene det medfører. (Blant annet hvite flekker på huden). Det tredje barnet har for det meste brukt klær av økologisk bomull og har sluppet eksem. Antagelig har klærne vært en viktig årsak.

Fremdeles finnes det skadestoffer i "vanlige" tekstiler. Se nyhetsartikler på høyre side av forsiden av cottonchild.no.

****

Bomullsplaggene fra Cotton Child er sertifiserte, testet og/ eller miljømerket slik at du kan være trygg på at produksjonen er økologisk (organisk) og fargestoffene trygge.

Mange av klærne du finner hos Cotton Child har moderne utforming og sterke farger. Andre har klassisk stil og duse, naturlige fargetoner.

I menyen øverst finner du linker til varesidene.

Les mer: Mykt for sensitiv hud