AKTUELT: Tekstilenes hemmeligheter

Tekstilvarer skjuler fremdeles hemmeligheter. Alle stegene som stoffene og plaggene har gått gjennom, blir ikke vist på merkelappene og som regel heller ikke i varebeskrivelser. Trykking er en av de problematiske prosessene.

Barnetøy kan inneholde hormonforstyrrende stoffer, skriver danske miljø og sunnhed og viser til Göteborg kommune som rapporterer: «Ftalater återfanns i samtliga fem analyserade barnplagg. I ett fall i en halt mer än tio gånger högre än den som är tillåten i leksaker. Detta visar tydligt att det finns svagheter i lagstiftningen som gäller varor som kläder.»

****

Cotton Child leverer klær og tekstiler av økologisk bomull som også er framstilt etter den samme sunne, bærekraftige tankegangen. Framstillingen av varene følger retningslinjer som GOTS (Global Organic Textile Standard). Disse kriteria forbyr PVC-trykk.

Se også: Hvorfor bry seg om innholdet?Skrevet 22.07.2009, oppdatert 22.07.2009.

Cotton Child har i 20 år levert trygge, komfortable klær og hjemmetekstiler av sertifisert økologisk bomull ved hjelp av innovative metoder og informasjon for mennesker som legger vekt på helse-, miljø-, klimaspørsmål i det daglige livet og som vil unngå urettferdig handelspraksis i alle produksjonsledd. Se forsiden. Les mer om Cotton Child.

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.