MILJØNYTT: Kjemikalieprodusenter saksøkt

New York saksøker en kjemikalieprodusent for villedende markedsføring fordi produsenten kaller et giftig sprøytemiddel trygt.

Insektmiddelet det er snakk om i New York er dokumentert giftig og forårsaker oppkast, diaré, hodepine og svimmelhet. Høyere doser kan forårsake koma og død. Insektmidlene har blitt markedsført til hageeiere og gårdbrukere som trygge. I 1997 inngikk New York et forlik med en annen kjemikalieprodusent om markedsføring i delstaten. Produsenten godtok å slutte og markedsføre sitt sprøytemiddel som miljøvennlig og biologisk nedbrytbart. Les mer hos Panna. Vår kommentar: Når kjemigigantene tar sjansen på å markedsføre sine produkter på en villedende måte i USA, hva gjør de i utviklingsland der offentlige resurser og kontroll er mer begrenset?

Skrevet 26.04.2003, oppdatert 26.04.2003.

Cotton Child har i 20 år levert trygge, komfortable klær og hjemmetekstiler av sertifisert økologisk bomull ved hjelp av innovative metoder og informasjon for mennesker som legger vekt på helse-, miljø-, klimaspørsmål i det daglige livet og som vil unngå urettferdig handelspraksis i alle produksjonsledd. Se forsiden. Les mer om Cotton Child.

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.