FOTOSYNTESE: Fiber fra sola

Folk i nord og sør står ovenfor store utfordringer framover med forurensing, allergier, sykdommer, forringelse av matjord, global oppvarming og endringer i klima.

Få løsninger tar utgangspunkt i helheten. Mange ser bort fra et landbruk i likevekt som et bidrag til løsning. Selv i regjeringens klimaplan er dette oversett. Framgangsmåtene her er analyse - oppdeling av problemet i småbiter, og så løse hver enkeltdel.

For å innse hvorfor helheten – syntese - er viktig, må vi forstå hvordan naturen fungerer. Sentralt i naturen er fotosyntesen der grønne planter fanger solas energi og omdanner samtidig CO2 (karbondioksid) til O2 (oksygen).

*** Økologisk bomull er et naturlig produkt som kommer direkte fra planter (fotosyntesen) der det er likevekt på bondens jorde i sørlige land. Dette gir sunne og trygge klær og tekstiler.

Magasinet Ren Mat (vår 2021) refererer agronom Trond Ivar Qvale som skrev i Nationen 09.09.2020: "I et fugleperspektiv er fotosyntesen den eneste virkelige verdiskapning, men den er avhengig av at de naturlige kretsløpene for vann og mineraler blir stimulert av livet over og under jordskorpa. Livet i jorda er grunnlaget for livet på jorda."

Wikipedia forteller: "Fotosyntesen (fra gresk, phōs, «lys», og syntese, «sette sammen») er en kjemisk prosess som bruker energi fra sollys til å omdanne karbondioksid [CO2] til organiske forbindelser som for eksempel karbohydrater. Planter, alger og blågrønnbakterier kan fotosyntetisere. Hos disse organismene bruker fotosyntesen vann og karbondioksid [CO2], og avgir oksygen [O2] som et avfallsprodukt. Samtidig er nesten alle organismer avhengige av fotosyntesen som en kilde til mat og energi, samt karbonet i organiske forbindelser."

*** Økologisk bomull er for alle som tenker på en helhetlig løsning på utfordringene. Naturlig bomull er hudvennlig og komfortabelt. Velkommen til å bestille enkelt og lettvint fra Cotton Child.
(Oppdatert 21.05.2021. Opprinnelig skrevet 21.05.2021)

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.