MEDIA: Skremmende unøyaktig

I en bokomtale lørdag 28. september 2019 skriver Dagens Næringsliv under overskriften "Skremmende": "Spermageddon" er den mest deprimerende boken du vil lese i år. Nettopp derfor skal du lese den.

DN fortsetter: "En kan lure på om USAs president hadde vært en så høylytt motstander av klimakrisen hvis noen hadde fortalt ham at krisen også kunne ha en negativ effekt på forplantningsevnen til sønnene. ... Ville det ha gjort ham til en klimaforkjemper?"

Dagens Næringsliv har rett i at innholdet i den siste boka til Niels Christian Geelmuyden er skremmende, men det har da ikke noe med klima og C02 og metan å gjøre. Det er jo hovedsakelig kjemikalier som vi får i oss gjennom lunger, hud og fordøyelsen som er årsaken til problemene Geelmuyden beskriver. I tillegg kan årsakene til redusert forplantningsevne være, slik DN skriver, alt fra stråling fra mobiltelefoner, trange jeans, livsstil, matvarer og mikroplast.

President Trump har riktignok vært en pådriver for mindre streng kjemikalielovgivning. Dersom DN hadde byttet ut ordet klima med miljø, hadde omtalen vært god og ikke forvirrende. Slik den ble trykket, vitner den om unyansert tenking og kanskje manglende kunnskap om miljø, kjemikalier og klima. En del som blir publisert i dagspressen for tiden, kan dessverre tyde på det.
(Oppdatert 15.11.2019. Opprinnelig skrevet 15.11.2019)

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.