ETIKK: U-land taper millioner på lave råvarepriser

Prisen på mange råvarer er i dag like lav som på begynnelsen av 70-tallet. Det er en katastrofe for mange av verdens fattige land i følge en FN-rapport fra høsten 2002.

Siden 1997 har prisen på varer som kaffe, bomull og sukker falt dramatisk og forårsaket store økonomiske tap i mange u-land. Prisen på slike jordbruksprodukter er redusert med ca 30 prosent siden 1997. Ifølge FNs rapport skyldes prisfallet overproduksjon, valutafall og redusert etterspørsel. Jordbrukssubsidier i rike land virker også inn. Utdrag av artikkel på www.folkevett.no. Med plagg fra Cotton Child støtter du etisk handel der bønder og produksjonsarbeidere får rettferdig betalt. Fremstilling av økologisk bomull gir også arbeiderne trygge arbeidsforhold og rene omgivelser.

Skrevet 29.01.2003, oppdatert 25.07.2006.

Cotton Child har i 20 år levert trygge, komfortable klær og hjemmetekstiler av sertifisert økologisk bomull ved hjelp av innovative metoder og informasjon for mennesker som legger vekt på helse-, miljø-, klimaspørsmål i det daglige livet og som vil unngå urettferdig handelspraksis i alle produksjonsledd. Se forsiden. Les mer om Cotton Child.

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.