AKTUELT: Utslitte klær skal ikke i restavfallet

Nordmenn kaster hvert år ca 52.000 tonn tekstiler rett i søpla. To av tre vet ikke at alle tekstiler skal leveres i innleveringsbokser, uansett tilstand, skriver ta.no.

En undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Tekstilaksjonen viser bare 23 prosent leverer undertøyet til innsamling eller gjenvinning. Undersøkelsen viser også at vi kaster både håndklær, sengetøy og en rekke andre tekstiler i restavfallet.

Grunnen til dette er rett og slett mangel på kunnskap. Undersøkelsen viser nemlig at hele to av tre ikke er klar over at alle tekstiler skal leveres i innleveringsbokser, uansett tilstand.

Nå går mote- og interiørbransjen, samt en rekke miljøorganisasjoner, sammen om Tekstilaksjonen 2017 for å rette søkelyset mot tekstilsvinn og oppfordrer nordmenn til å levere inn alle sine tekstiler.

For hver kilo med tekstil som gjenvinnes og erstatter nykjøp, sparer du miljøet for en halv liter kjemikalier, ca 2.500 liter vann og over 11 kilo CO2.

Les hele artikkelen hos ta.no: Nei, denne skal IKKE i restavfallet!

****

Gjenvinning og resirkulering er bra, men med klær og tekstiler av økologisk bomull sparer du også miljøet for en halv liter kjemikalier for hvert kilo med tekstiler. Det meste av økologisk bomullsproduksjon er dessuten vannet med regnvann, ikke kunstig vanning fra elver og grunnvann.
(Oppdatert 18.09.2017. Opprinnelig skrevet 18.09.2017)

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.