RAPPORT: GMO ga redusert bomullskvalitet

Høy fiberkvalitet har vært Burkina Faso’s konkurransefortrinn på det globale bomullsmarkedet. I 2003 begynte Burkina Faso, i partnerskap med Monsanto, å utvikle Bt-bomull. Kvaliteten til den originale Burkinabè-varianten ble ikke opprettholdt med den genmodifiserte Bt-bomullen. De har ikke klart å reversere problemet, og i 2016 avsluttet Burkinabè-selskapene hele GMO-programmet etter omfattende økonomiske tap.

Burkina Faso’s reversering er en skramme i GMO-selskapenes påstand om at teknologien er presis og universelt fordelaktig. GMO kan i virkeligheten gi utilsiktede konsekvenser, skriver Brian Dowd-Uribe (International Studies, Univ San Francisco) og Matthew Schnurr (International Development Studies, Dalhousie Univ).

Les rapporten: Bt Cotton in Africa: What Happened in Burkina Faso?

****

Nyhetsbilde

Dourtenga cotton harvestSkrevet 07.11.2016, oppdatert 11.03.2017.

Cotton Child har i 20 år levert trygge, komfortable klær og hjemmetekstiler av sertifisert økologisk bomull ved hjelp av innovative metoder og informasjon for mennesker som legger vekt på helse-, miljø-, klimaspørsmål i det daglige livet og som vil unngå urettferdig handelspraksis i alle produksjonsledd. Se forsiden. Les mer om Cotton Child.

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.