MEDIA: 30 år etter Bhopal-ulykken: Ofrene lider fremdeles

For akkurat 30 år siden ble den indiske byen Bhopal rammet av historiens største industrikatastrofe, og tusener ble drept. Over 500.000 ofre lider fortsatt av mén etter den kjemiske ulykken, og ingen bindende regler holder virksomhetene ansvarlige, skriver danske Kristeligt Dagblad.

Eieren av fabrikken i Bhopal, den amerikanske kjemigiganten Union Carbide, betalte i 1989 en erstatning på 2,8 millioner kroner til ofrene, som i gjennomsnitt har fått 2000-3000 kroner hver for et ødelagt liv. Men virksomheten avviser ethvert juridisk ansvar for ulykken og nekter å fjerne det kjemiske avfallet, som fremdeles ligger på fabrikkområdet.

Teksten ovenfor er utdrag av innledningen til artikkelen 30 år etter Bhopal-ulykken: Ofrene lider fremdeles hos Kristeligt Dagblad.

***

Tidligere innlegg om Bhopal på cottonchild.no:
Da helvete kom til Bhopal
Bhopal - 20 år etterpå

***

Bhopal ligger i Indias bomullsområde. Ulykkesfabrikken produserte ingredienser for sprøytemidler til bruk på bomullsmarkene.

Med økologisk produsert bomull unngår du både giftstoffer i tøyet, og du bidrar til at miljøet i sør blir skånet. Velg fornuftig. Velg økologisk (organisk).
(Oppdatert 03.12.2014. Opprinnelig skrevet 03.12.2014)

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.