ETIKK: Forgiftet tilbake til fattigdom

Samtidig som Kina omfavner kapitalisme, øker problemene for arbeiderne. Historien til Wang Xiao nedenfor er fra Washington Post.

Wang Xiao hadde arbeidet på joggeskofabrikken bare et par måneder da hun fikk en merkelig følelse i føttene. Etter hvert spedde det seg til anklene og leggene. Så ble fingertuppene numne og appetitten forsvant. Snart var mora til to så svak at hun bare så vidt klarte å komme seg opp trappen til soverommet på fabrikken. Til å begynne med trodde Wang (33) at det var utmattelse på grunn av arbeidet, eller kanskje influensa. For, tenkte hun tilbake, hadde hun stått på 17 timer hver dag med å lime joggesko som skulle sendes fra industribyen i Sør-Kina til butikker i Europa og USA. Hun ante ikke at giften i limet langsomt var i ferd med å ødelegge nervesystemet hennes. Les hele historien hos washingtonpost.com (engelsk).

Skrevet 20.11.2002, oppdatert 05.12.2002.

Cotton Child har i 20 år levert trygge, komfortable klær og hjemmetekstiler av sertifisert økologisk bomull ved hjelp av innovative metoder og informasjon for mennesker som legger vekt på helse-, miljø-, klimaspørsmål i det daglige livet og som vil unngå urettferdig handelspraksis i alle produksjonsledd. Se forsiden. Les mer om Cotton Child.

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.