FORSKNING: GMO-gift funnet i ufødte babyer

For første gang har forskere funnet Bt-giften i blodet til mennesker. Bioteknologi-bransjen har hele tiden argumentert med at Bt-proteiner blir brutt ned og ikke kan trenge inn i kroppen. Derfor slapp de å utføre tester før genmodifisert mat ble innført i Nord-Amerika og gmo-bomull over hele verden. Til manges overraskelse er GMO-stoffer nå funnet i blodet til 93 prosent av gravide kvinner.

Det er forskere ved University of Sherbrooke Hospital Centre i Quebec, Kanada, som har påvist at Bt-giften virkelig trenger inn i blodet. 80 prosent av de ufødte barna som ble undersøkt, var også "kontaminert". Forskningsresultatene ble publisert i en fagfellevurdert artikkel i tidskriftet Reproductive Toxicology i mai 2011 [22]. Sammendrag av artikkelen ligger på amerikanske PubMed.

Nettstedet naturalnews.com hadde omtale av studien: 93 percent of unborn babies contaminated with GMO toxins, study finds.

Ankepunkter mot undersøkelsen er at utvalget er lite, kun 69 kvinner. Det er heller ikke undersøkt hvilke skadelige effekter dette proteinet kan ha.

Kritikere mot forskningsresultatet mener også at det ikke finnes pålitelig måleutstyr og at nivået er så høyt at det umulig kan komme fra mat. De viser også til at Bt er tillatt som sprøytemiddel for økologiske varer. (Bt and herbicide found in pregnant women og If you record noise you don't get music).

Motargument mot denne kritikken er at Bt-sprøytemiddel som blir brukt i økologisk landbruk, har mindre konsentrasjon enn ved genmodifisering. Ved økologisk sprøyting bruker man den naturlige jordbakterien blandet i vann. I Bt-mais og bomull er gen fra Bt-bakterien tilført plantene slik at de danner sine egne giftstoffer inne i det som skal bli mat og bomullsfibre.

Det høye nivået av Bt-giften i blodet, kan vise at giften også har opphav i andre kilder enn mat, som genmodifiserte fibre i bomullsklær og tekstiler.

Regjeringen vurderer i disse dager om genmodifisert mat skal bli godkjent for første gang i Norge. 17 organisasjoner i Nettverk for GMO-fri mat og fôr, deriblant Norges Bygdekvinnelag og Naturvernforbundet, presser på for å opprettholde genteknologiloven slik den er nå. (T-skjorter og trykk for kampanjen er levert av Cotton Child).

Den norske genteknologiloven forbyr ikke genmodifisert bomull i klær og tekstiler. 80-90 prosent av alle bomullstekstiler omsatt i Norge nå må vi regne med inneholder Bt-substanser.

Innføringen av bioteknologi viser hvordan de store industrikonsernene får særlig amerikanske myndigheter med på ukontrollerte eksperimenter. Dette strider mot alle prinsipper ellers i samfunnet slik det står i avisartikkelen GM regulators chose ignorance over science.

Natualnews.com har flere innlegg om bioteknologi-konsernenes strategier for å nå sine mål.
Wikileaks cable reveals U.S. conspired to retaliate against European nations if they resisted GMOs
Monsanto: The world's poster child for corporate manipulation and deceit

****

Nyhetsartikkel fra 2006 på cottonchild.no: Gmo-bomull kan forårsake allergi

****

Ønsker man å være trygg på å unngå Bt-gifter i bomullstekstiler, må man velge økologisk bomull. Slik naturlig bomull puster også bedre enn kjemisk behandlete bomullsfibre. Naturens egen bomull er myk og komfortabel.

Giftfrie tekstiler er viktig:
* Små barn putter klær og leker i munnen.
* Barn med eksem har svekket hudbarriere og substanser fra klær og sengetøy trenger lettere inn i kroppen.
* Husstøv som vi puster inn, inneholder tekstilfibre. Babyer som krabber på gulvet, er mest utsatt.

Alle bomullsklærne og tekstilene hos Cotton Child er laget av økologisk bomull.
(Oppdatert 21.11.2011. Opprinnelig skrevet 21.11.2011)

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.