MEDIA: Eksem i nord

Eksem er fremdeles et økende problem. Artikkelen nedenfor belyser utviklingen og viser hvorfor eksem i barneårene er alvorlig.

I Storbritannia har antall eksemtilfeller gått i taket, skrev VG i mars 2009. Fra 2001 til 2005 økte tilfellene med 42%. Hver femte gutt og hver sjette jente får eksem. (Royal Society of Medicine).

Også i Norge er eksem et stadig større problem, men her i landet har vi ikke tilsvarende database. (Nasjonalt Folkehelseinstitutt til VG). Man antar at ca. 15% av norske barn (hver sjette) er rammet av eksem. (Norges Astma og Allergiforbund).

Årsakene til eksem er ikke kjent, men mange forskere mener at forklaringen ligger i miljøet og omgivelsene. Arveegenskaper kan ikke ha endret seg i løpet av noen tiår.

Eksem er alvorlig, ikke bare fordi det medfører ubehag og lidelse i seg selv, men ny forskning har avdekket at et signalsubstans dannet i hudutslett sannsynligvis trigger astma. 50 til 70% av barn med alvorlige hudproblemer går videre til å utvikle astma. (Washington University School of Medicine til BBC referert i vår artikkel).

****

Økologiske bomullsklær bidrar til å lindre og redusere eksem. De er uten skadelige kjemikalier, er veldig myke og forårsaker ikke kløe. Varer med gul fargekode hos Cotton Child er særlig godt egnet.
(Oppdatert 25.11.2009. Opprinnelig skrevet 25.11.2009)

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.