MEDIA: Klær og klima

"Kjøper du to artikler klesplagg og sko i måneden, slipper du ut et halvt tonn CO2 i året. Nordmenns høye forbruk av klær og sko bidrar til Kinas store og økende utslipp av klimagasser", skriver etiskforbruk.no. (Nettsted er ikke aktivt lenger).

Utslippet på 500 kg CO2 ved et normalt forbruk av klær og sko, er regnet ut med klimakalkulatoren utviklet ved Programmet for Industriell Økologi på NTNU. (Kalkulator hos Nrk - Link er ikke aktiv lenger).

Tallet stemmer godt overens med undersøkelsen utført av The Carbon Trust i Storbritannia der gjennomsnittlig karbonfotavtrykk ved innkjøp av klær og sko er litt over 500 kg CO2 årlig.

****

Produksjon av økologisk bomull medfører små utslipp av CO2. Konvensjonell bomullsproduksjon bruker dermot energikrevende kunstgjødsel og sprøytemidler.

Kjemisk fiberbehandling og farging er en av de mest energiintensive delene av tekstilproduksjonen. Ved fremstilling av økologiske bomullsvarer, blir få kjemikalier brukt. For naturhvite og naturfargede varer bruker våre produsenter ingen kjemikalier overhode.

Transport av lette bomullsvarer fra sør medfører relativt små utlipp. Analyser viser at noen kilometers bilkjøring slipper ut mer enn en vares transport fra sør.

Vi hos Cotton Child arbeider med områder der vi kan forbedre oss. Særlig ser vi på å redusere bruk av emballasje og plast. (Noe emballasje er derimot nødvendig ved transport fra India for å beskytte varene mot mugg- og insektsskader når kjemikalier ikke blir brukt).

Velger du økologisk, får du sunne og myke kvalitetsvarer. Du støtter også en renere og mer solidarisk utvikling av vår verden. Velkommen til å handle her hos Cotton Child.

Les mer om økologiske bomullstekstiler.
(Oppdatert 29.06.2007. Opprinnelig skrevet 13.06.2007)

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.