OPPDATERING: Produksjon i India

Det er flere økologiske bomullsproskjeter i India. Cotton Child vil begynne å få bomull fra et nytt prosjekt, Chetna Organic.

Dette prosjektet hjelper bønder i Andhra Pradesh og Maharastra med å konvertere fra konvensjonell til økologisk drivemåte. Bøndene møtes hver uke. I grupper på 20 lærer de om håndtering av økologisk jord og avlinger. Bønder som er opplært lærer igjen nye bønder, og ekskursjoner til nabolandsbyer blir organisert for å dele erfaring. Et internt kontrollsystem er utviklet med detaljert dokumentasjon og track & trace-prosedyrer for all input og output. Kontrollører foretar intern inspeksjon og data verifikasjon. Chetna Organic er sertifisert av SKAL International og FLO Cert. Sammen med Super Spinning Mills (Coimbatore) blir kvaliteten forbedret gjennom ren plukking, god lagring og insentiver som motiverer til kvalitet. Chetna Organic er et solidarisk handelsprosjekt (Fair Trade). Dette har medført at bøndene jobber mot å etablere et demokratisk selskap eid av bøndene selv: the Organic Cotton Growers' Association (OCGrA). Selskapet blir sannsynligvis registrert formelt i 2006. Denne føderasjonen vil bli ansvarlig for tjenester som innkjøp og salg og kvalitetskontroll, og støtte til ekstern sertifisering og teknisk utvikling.
Nyhetsbilde
Et annet aspekt ved solidarisk handel er at ansatte arbeidere deltar i en dialog for å forbedre arbeidsforhold. Diskusjoner om solidariske lønninger for arbeiderne er også del av denne dialogen. Høyere pris for bomullen blir delt med hele samfunnet. Ved at økologisk landbruk blir praktisert, er helserisikoen for arbeiderne allerede markant redusert. I disse områdene blir bomullen dyrket med regnvann. Bøndene dyrker bomullen i rotasjon med andre avlinger som soya, mais, ris og chili.


(Oppdatert 10.03.2006. Opprinnelig skrevet 09.03.2006)

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.