NYTT: Bomullsseier

"Bomullskrigen" mellom U-landene og USA går mot slutten. Verdens handelsorganisasjon (WTO) gir Brasil medhold og anklager USA for å gi milliardsubsidier til sine bomullsdyrkere, skriver Aftenposten.

I perioden 1999-2003 har USA subsidiert bomullsdyrkerne med ca 85 milliarder kroner. Det vil si at den amerikanske staten betalte 89,5 cent av hver dollar bomullsdyrkerne hadde i inntekt. Dette har ført til at bomullsprisene på verdensmarkedet har vært kunstig lave, og U-land har ikke vært i stand til å konkurrere med amerikansk bomull, ofte selv ikke på sine hjemmemarkeder. USAs sjefforhandler er misfornøyd med avgjørelsen og sier at USA skal forfølge saken til siste slutt. - Forhandlingene sluttføres først i 2005, og vi gir oss ikke uten sverdslag. Utdrag av artikkelen "Brasiliansk bomulls-seier over USA" i Aftenposten 04.05.04. Les også Britiske Oxfam's pressemelding I økologiske bomullsprosjekter får bøndene i sør garantert pris for råvarene i tillegg til opplæring og oppfølging.

Skrevet 05.05.2004, oppdatert 05.05.2004.

Cotton Child har i 20 år levert trygge, komfortable klær og hjemmetekstiler av sertifisert økologisk bomull ved hjelp av innovative metoder og informasjon for mennesker som legger vekt på helse-, miljø-, klimaspørsmål i det daglige livet og som vil unngå urettferdig handelspraksis i alle produksjonsledd. Se forsiden. Les mer om Cotton Child.

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.