IDÉER TIL JULEGAVER

Vi har funnet fram noen varer som kan passe godt til jul: kosedyr, dukker, håndklær, badekåper, pyjamaser og gavekort.

KOSEDYR OG DUKKE
Kosedyr i kunstfiber og ull, som ikke kan vaskes eller som vaskes sjelden ved lave temperaturer, er samlingssted for husstøvmidd. (Dette gjelder også ullgensere). Denne midden finnes i støv i alle hjem. Enzymene i avføringen fra midden blir ansett som et alvorlig allergen og utløser av astma og allergi. Disse enzymene (proteinmolekylene) er store og tunge og virvles ikke så lett opp fra gulv og møbler. Kosedyrene og dukkene har barna derimot tett inntil seg. Når du velger kosedyr og tøydukke som kan vaskes, unngår du problemet. Katten Mimi kan til og med kokevaskes. Gode julegaveidéer.

HÅNDKLÆR
Myke, økologiske håndklær vil bli godt mottatt av eldre så vel som yngre familier, særlig dem som er bevisst på miljø og helse. Disse varene får de glede av i mange år framover. Forskning påviser at inneluft og støv med høye organiske kjemikalieverdier (VOC) fra klær, vaskemidler og andre kilder øker sannsynligheten for allergi. I tillegg kan kjemikalier trenge direkte inn i huden fra fuktige håndklær. Med økologisk bomull slipper du genmanipulerte fibre og får rene, myke håndklær helt uten kjemikalier. Et trygt gavevalg.

BADEKÅPE
Badekåpe i myk frotté av økologisk bomull har de samme fordelene som håndklær av ren bomull. De økologiske badekåpene er herlig myke og lune. Både om morgenen på kalde vinterdager og etter bad på sommerkvelder gir varme badekåper komfort og velvære. Fine julegaver for barn og voksne.

PYJAMAS
Pyjamaser er kanskje ikke det barna ønsker seg mest til jul, men de vil sette pris på gaven når sengetiden nærmer seg. En pyjamas av myk, lun bomull bidrar til behagelig søvn. Barna tilbringer en stor del av døgnet til sengs, og varer uten betenkelig innhold er viktig. Pyjamaser, og sengetøy, av ren, økologisk bomull er sunne, helsevennlige valg.

GAVEKORT
Er du usikker på hva du skal velge, kan du gi bort et gavekort fra Cotton Child. Gavekortet blir skrevet på et fint juleark og lagt i en egen konvolutt med mottakerens navn utenpå. (Denne muligheten er kun tilgjengelig for medlemmer i kundeklubben).

SEND PAKKE DIREKTE TIL VENNER
Cotton Child kan sende varene til en annen adresse enn fakturaadressen. Dette er praktisk når du kjenner varene fra Cotton Child og allikevel skal sende gave til venner på andre kanter av landet. (Kun tilgjengelig for medlemmer i kundeklubben).

****Skrevet 23.11.2020, oppdatert 23.11.2020.

Cotton Child har i 20 år levert trygge, komfortable klær og hjemmetekstiler av sertifisert økologisk bomull ved hjelp av innovative metoder og informasjon for mennesker som legger vekt på helse-, miljø-, klimaspørsmål i det daglige livet og som vil unngå urettferdig handelspraksis i alle produksjonsledd. Se forsiden. Les mer om Cotton Child.

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.